22. 11. 2024   |   svátek má Cecílie
 

Zelňačka babičky Irenky

Název Množství a jednotka
cibule 1
brambora 5
paprikové klobásy 3
kysané zelí 1
smetana zakysaná 15% 2
Zobrazit všechny ingredience

koření

Kuchyně: Česká
Příprava: 30 min.
Vaření: 01 h.
Jitule



Postup

1 cibule

5 brambor

3 paprikové klobásy

1 kysané zelí

2 zakysané smetany

1 sladká smetana

hladká mouka na zahuštění

Koření-sladká paprika,sypké ochucovadlo(podravka),masox,pepř

Cibuli,brambory a klobásu nakrájíme a dáme vařit do většího hrnce,přidáme koření a masox když jsou brambory skoro měkké přídáme kysané zelí(nálev vylijeme). Ve větší misce zašleháme smetany se sladkou paprikou,moukou a trochou studené vody(můžemé mixovat ponorným mixérem aby nám mouka nedělala hrudky) poté opatrně nalijeme za stálého míchání(nejlépe metlou) do polévky. Přidáme sypké ochucovadlo a necháme pořádně povařit.


 


RECEPTY

Tortilly plněné vepřovým masem a zeleninou

Postup: Vepřovou kýtu nakrájíme na malé kostičky. Na pánvi rozehřejeme olej, zpěníme na... zobrazit recept

RECEPTY

Pikantní marináda na gril

Postup: Do mísy nalijeme olej podle potřeby, obvykle tak cca 150 ml. Přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Zapečená růžičková kapusta

Postup: Kapustičkám odřízneme košťály a odstraníme škaredé listy. V osolené vodě je... zobrazit recept

RECEPTY

Rybízový koláč s kokosovou drobenkou

Postup: Vejce utřeme s olejem, cukrem a kůrou. Přidáme mouku s práškem do pečiva. /já... zobrazit recept

RECEPTY

Čokoládová zmrzlina

Postup: V kastrůlku rozpustíme čokoládu na vaření, 4 lžíce medu a 2 lžíce hořkého... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Med

Už staří Egypťané si cenili med pro své blahodárné účinky. V tzv. Smithově... zobrazit článek

RESTAURACE

Slezský Dvůr

Restaurce Slezský Dvůr v Ostravě Radvanicích Vás zve k příjemnému posezení ve...